Ik ben Ninia, in de eerste plaats mama van 2 kindjes: Rubi en Ilan. Vandaar de naam Rubila voor onze eerste echte ondernemingspoging. Ik sta al 10 jaar in het onderwijs met hart en ziel.

Door zelf kinderen te krijgen, kwamen we meer en meer tot het besef dat het echt te gek is dat iedereen alles maar nieuw blijft kopen. Kinderen worden zo snel groot en hebben zoveel dingen nodig die slechts enkele maanden dienst kunnen doen. Waarom zou iedereen steeds nieuw speelgoed moeten kopen? Of een park, waarin je kleine spruit maar goed en wel 1 jaar in zit?

Ook wij maakten in begin deze ‘fout’. Je wilt dat alles in orde is en op zoektocht gaan naar al deze dingen tweedehands leek mij echt veel te veel gedoe. Je moet het hele land doorrijden voor al die verschillende spulletjes. Ik ben zwanger, dus nee bedankt! Het is al lastig genoeg.

Daar willen wij een alternatief voor bieden. Bij ons kunnen mensen hun spullen komen afgeven die wij dan gedurende 6 maand op onze website aanbieden. Ben je dan op zoek naar tweedehands kinderspullen, dan heb je bij ons een ruim aanbod. Daarnaast kan je kiezen of je zelf de goederen komt afhalen of wij deze verzenden.

Voor de mensen die willen verkopen, bieden wij een meerwaarde door alles uit hun handen te nemen. Zij moeten enkel de spullen bij ons komen afgeven. Wij nemen overal mooie foto’s van en plaatsen deze op onze website www.rubila.be. Zoals reeds vermeld staan hun producten gedurende 6 maand online. Wat niet verkocht is na die 6 maanden kunnen ze gedurende 1 maand terug komen afhalen of ze kunnen ervoor kiezen om deze spullen aan een goed doel te schenken. Elke maand gaan wij na wat verkocht is en storten wij de bedragen op de rekening van onze verkopers.

Wat kan er allemaal binnengebracht worden? Eigenlijk alles van speelgoed en kinderbenodigheden die nog in goede staat zijn. Dit kan gaan van gezelschapspelletjes tot autostoelen, buggy’s en parken. Wij gaan van alles de kwaliteit na en kunnen ook beslissen sommige dingen niet op de website te plaatsen wanneer we oordelen dat de goederen niet aan de voorwaarden voldoen.

Aangezien we zelf al een tijdje bezig zijn met een poging tot duurzamer leven, past dit initiatief perfect binnen wat we nastreven. We zijn ervan overtuigd dat er nog mensen hiernaar op zoek zijn en hopen dat we anderen kunnen inspireren.